Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Popescu Piedone îi dă replica lui Ciolacu: ”Cine să mă retragă? Firea și Burduja sunt de sacrificiu”

Cristian Popescu Piedone i-a dat replica lui Marcel Ciolacu, după ce președintele PSD i-a solicitat acestuia să își retragă candidatura de la Primăria Capitalei, pentru că Gabriela Firea ar fi ”mai potrivită”.

Actualul primar al Sectorului 5 a declarat pentru România TV că este singurul candidat asumat care a spus că nu se retrage, iar în ceea ce privește decizia coaliției cu privire la candidații separați, Piedone a spus că Firea și Burduja au intrat în cursă doar să salveze onoarea coaliției.

”Am văzut că s-a spus clar că Piedone se va retrage, că președintele PSD îl cheamă pe Piedone să negociem retragerea sa. Toată instabilitatea asta rapidă … sunt singurul candidat asumat care am spus că nu me retrag. Conducerea partidului mă susține și eu nu mă retrag. Cine să mă retragă?

Pentru mine absolut deloc, chiar mă favorizează, o să vedeți acest lucru. Cei care au intrat în cursă, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au intrat să salveze onoarea coaliției.

Au intrat la sacrificii, eroi de sacrificiu. Firea pierde, dar este europarlamentar, domnul Burduja pierde, dar e un ministru de succes

Eu îmi joc cariera și și-o joacă și băiatul meu. Familia Popescu nu a trăit niciodată din politic. Dacă Piedone va pierde, își va crește nepoții și se va bucura de viață. Din ce trăiesc? Dinainte de ’90, familia mea deține câteva restaurante. Ne întoarcem la meseria de bază.”, a declarat Cristian Popescu Piedone pentru sursa citată.

Ciolacu: ”Domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile”

"O să îmi permit, prin intermediul dumneavoastră, să fac un apel şi la un alt prieten al meu, prieten al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că, în viaţă, trebuie să ne aşezăm la masă, să nu avem orgolii şi să reuşim, cum a reuşit această echipă la Sectorul 2, să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

Experienţa, determinarea, profesionalismul de care a dat dovadă atunci când a fost primar general al Capitalei Gabriela Firea confirmă faptul că este cea mai bună candidată în acest moment pentru fotoliul de primar general. Sunt ferm convins că domnul Piedone va primi mesajul meu şi, împreună, vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim", a spus Marcel Ciolacu,

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE