Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristina Gagiu

Despre una. Despre alta

Cristina Gagiu prezintă emisiunea „Despre una. Despre alta”, la Euronews România.

“Lumea artistică îmi este aproape. Prin emisiunea „Despre una. Despre alta” cunoaștem artistul, pe scenă și dincolo de ea. Aflăm care sunt sursele de inspirație ale artistului și unde a început căutarea de sine.

„Despre una. Despre alta”, prin poveștile expuse, îți dă curajul de a spune: "Și eu pot. Și eu pot să-mi împlinesc visul".

Nu este ușor să fii artist independent în România, iar ”Despre una. Despre alta” aduce mai aproape de oameni arta din zona underground, pe care, deși este din ce în ce mai prezentă în jurul nostru, parcă nu o vedem.

Am avut bucuria să întâlnesc artiști pe care i-am admirat încă de la debutul lor, iar emoția întâlnirii a fost nemărginită. Iar împlinirea mea vine din aceste întâlniri.”

Cariera jurnalistei Cristina Gagiu

Cristina Gagiu a studiat ingineria medicală la Facultatea de Sțiința și Ingineria Materialelor din cadrul Universității Politehnica București.

Lumea artistică a înconjurat-o încă de la finalizarea studiilor. A lucrat la Institutul Cultural Român și a făcut parte din echipa de organizare a celei de-a 27-a ediții a Festivalului Internaţional de Arte EUROPALIA din Belgia, unde România a fost țară invitată de onoare.

Dragostea pentru teatru și film a adus-o și mai aproape de lumea scenei. A urmat cursurile de teatru musical ale școlii ”Acting Dream Academy”, a jucat în mai multe spoturi publicitare, fiind imaginea unor branduri cunoscute, printre care Arctic, TEILOR, LIDL, Ikea Germany, Strongbow, dar și în două filme de scurt metraj – ”Bilet de iertare” (2020) și ”Eu contez” (2021), regizate de Alina Șerban.

În 2017, și-a creat un blog, cristinagagiu.ro, din dorința de a expune propriile experiențe din călătorii și de a oferi sugestii despre cum să-ți construiești un outfit care să te inspire întreaga zi. Astăzi continuă să scrie povești, pe care le îmbracă în scenariu de film.