Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski acuză Rusia de terorism de stat. Armata Moscovei câștigă teren în estul Ucrainei

Armata Rusiei câștigă încet teren în estul regiunii Donbas - acum ocupă poziții la nord de râul Doneț, la numai câteva sute de metri de tranșeele ucrainene. Orașe cheie din zonă, Soledar și Bahmut, sunt puternic bombardate.

Oamenii par a se fi obișnuit cu situația și mai fug din apartamente doar în caz de urgență. În Soledar nu mai este curent electric sau apă. De asemenea, Bahmut este zilnic sub atacul rachetelor și obuzelor. Au fost bombardamente și în alte zone, îndepărtate de frontul din estul Ucrainei.

În numai jumătate de zi, și numai la Kiev, au fost patru alarme aeriene. Armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropivnițki, a lovit Mikolaiv, a continuat atacurile strategice fără sens și brutale asupra Donbasului.

„Le mulțumesc fiecăruia (dintre ucraineni) care respinge această teroare. Doresc, de asemenea, să le mulțumesc senatorilor americani care au aprobat în unanimitate rezoluția prin care se solicită Departamentului de Stat al SUA să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului. Puteți lua în calcul orice zi în Ucraina - astăzi sau oricare alta după 24 februarie - pentru a vedea că nimeni din lume nu investește în terorism mai mult decât Rusia. Acest lucru are într-adevăr nevoie de un răspuns juridic la nivel global. Și nu există niciun motiv rațional pentru care o astfel de reacție să nu aibă loc, în special în Statele Unite”, spune președintele Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE