Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de răniți într-un accident de roller-coaster la Legoland, în sudul Germaniei

Cel puțin 34 de oameni au fost răniți, după ce două trenuri s-au ciocnit pe un roller-coaster, într-un parc de distracții Legoland din sudul Germaniei. Accidentul a avut loc după ce un tren a frânat, iar altul s-a ciocnit de acesta.

La locul accidentului au ajuns imediat forțe impresionante de salvare printre care trei elicoptere, medici și pompieri. Oamenii încă prinși în rollercoaster au fost evacuați după incident cu ajutorul a două mașini de pompieri.

Oamenii au suferit, printre altele, vânătăi și zgârieturi, conform rapoartelor poliției. Potrivit poliției, doi dintre ei sunt în stare gravă.

Parcul de distracții va desfășura o anchetă

Legoland a declarat că a început imediat o anchetă completă, iar atracția va fi închisă pentru moment. Compania a precizat că trenulețul „nu s-a oprit complet din motive până acum necunoscute și a făcut impact”.

„Personalul a urmat imediat procedurile de siguranță bine exersate, iar vizitatorii au fost imediat evacuați din trenuri și au fost asistați de personalul instruit al stațiunii”, a declarat Legoland Germania într-un comunicat.

„Personalul de urgență de la Legoland, precum și paramedicii, medicii, poliția și pompierii au ajuns la fața locului în câteva minute. Zona parcului a fost evacuată”, a continuat comunicatul, urându-le tuturor celor implicați o „recuperare rapidă” și mulțumind serviciilor de urgență.

În urmă cu o săptămână, o femeie a murit într-un alt accident de roller coaster într-un parc de distracții din Klotten, în sud-vestul Germaniei.

Femeia, în vârstă de 57 de ani, a căzut din roller-coaster în timp ce acesta era în mișcare și a murit din cauza rănilor suferite. Cauza accidentului nu a fost încă identificată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE