Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Victoria's Secret a angajat primul model bărbat, pentru promovarea colecției gender-free

Victoria Secret, simbolul senzualității feminine a angajat pentru prima oară un model bărbat. Este vorba despre actorul Darren Barnet care joacă în comedia "Never Have I Ever", în vârstă de 30 de ani.

Acesta va ajuta la lansarea și promovarea noii colecții gender-free a liniei Pink, formată din haine care pot fi purtate atât de femei, cât și de bărbați. 

Până acum, brandul de lenjerie ne-a obișnuit cu modele cunoscute și extrem de feminine, cum ar fi Adriana Lima sau Karlie Kloss.

Ce sunt hainele gender-free?

În ultimii ani din ce în ce mai mulți iubitori de modă au început să caute inspirație în outfiturile sexului opus. În 2019, 56% din Gen Z, adică noua generație, au cumpărat haine care nu erau destinate propriului sex, explică Rob Smith, fondatorul Phluid Project, un brand cunoscut de haine unisex.

Astfel s-a născut și idee de gender-free sau gender-neutral clothing, adică haine potrivite și femeilor, și bărbaților.

Aceste piese vestimentare sunt create pentru a se potrivi tuturor, neținând cont de sexul clientului și sunt disponibile în mai multe mărimi decât hainele tradiționale. Ele au crescut în popularitate pentru că arată că feminitatea sau masculinitatea nu sunt date de o haină, ci de cum este purtată acea haină.  

Cum reflectă acest curent viziunea noii generații?

Un studiu din 2020, arată că 70% dintre americanii intervievați cu vârste cuprinse între 16-24 de ani nu sunt de părere că sexul definește o persoană.

Shawn Grain Carter, profesor universitar la una dintre cele mai prestigioase școli de modă din New York, a explicat că prin modă putem vedea valorile și inclinațiile politice a unei generații: “Moda arată cultura și viziunea politică a unei generații, și începe întotdeauna cu cei mai tineri”

În acest context, pentru ca reteilerii actuali de modă să supraviețuiască trebuie să arate aceste valori prin hainele pe care le produc, iar colecțiile gender-free, sunt doar începutul.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE