Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ursula von der Leyen își menține poziția în disputa legată de Polonia: „Vă asigur că nu va fi plătit nimic până la realizarea acestor reforme”

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a susţinut marţi decizia de a aproba PNRR-ul Poloniei, în ciuda reformelor incomplete din justiţia poloneză.

„Ştiu că unii dintre dumneavoastră sunt sceptici, dar permiteţi-mi să vă asigur că nu va fi plătit nimic până la realizarea acestor reforme”, a spus ea într-un discurs în faţa europarlamentarilor, la Strasbourg, potrivit dpa, citată de Agerpres.

„Reformele cerute de Comisie nu vor readuce justiţia poloneză la conformitate cu statul de drept”, a replicat social-democrata germană Katarina Barley.

În același timp, europarlamentarul german Damian Boeselager, din grupul Verzilor, a apreciat că aprobarea Comisiei Europene constituie „o greşeală uriaşă”.

Von der Leyen a aprobat săptămâna trecută planul guvernului de la Varşovia pentru cheltuieli în valoare de 35,4 miliarde de euro din fondul de relansare al UE, provocând astfel contestaţii.

Un grup de europarlamentari anunţase că pregăteşte o moţiune de cenzură împotriva Comisiei conduse de Ursula von der Leyen dacă se vor face plăţi către Polonia înainte de alinierea legislaţiei acestei ţări cu cea europeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE