Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

În Londra, turiștii se plimbă cu un tren cu aburi, vechi de o sută de ani, împodobit cu mii de luminițe de Crăciun

O călătorie magică îi așteaptă pe turiștii care ajung în Marea Britanie. Un tren cu aburi, vechi de o sută de ani, împodobit cu luminițe de Crăciun, circulă în această perioadă în apropierea Londrei. Prețul unei astfel de călătorii unice este de 20 de lire sterline.

„O locomotivă cu aburi este un lucru viu”

Trenul cu aburi, construit în 1920, a fost împodobit cu peste 18 mii de luminițe. După ce în jur de 300 de pasageri își ocupă locurile, muzica începe să răsune în vagoane.

Călător: „Mă bucur foarte mult de trenul de Crăciun pentru că sunt o mulțime de cântece bune pe coloana sonoră și toate decorațiunile sunt foarte frumoase”.

„Și îmi plac toate luminile de culori diferite, cred că este foarte frumos și magic”.

Trenul merge pe o cale ferată de patrimoniu din sud-vestul regiunii Essex, la care lucrează puțini angajați și voluntari.

Daniel Waterman, voluntar: „Cred că o locomotivă cu aburi este un lucru viu. Iese aburul, mai ales într-o noapte ca aceasta și este frumos. Mirosurile și sunetele. Este, mai ales pentru copiii mici, un lucru atât de mare, aproape înfricoșător, dar este și frumos, de asemenea”.

Chris Errington, agent de semnalizare: „Este plăcut să vezi oamenii distrându-se, mai ales pe cei mici. Știți, coboară, cântă și dansează și sar de colo-colo cu cadourile. Și este special, nu-i așa?”.

Călătoriile cu trenurile de Crăciun au început acum trei ani și s-au dovedit a fi un mare succes. Biletul costă 20 de lire sterline de persoană, iar cele mai multe pentru acest sezon s-au vândut deja.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE