Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un băiețel de doi ani din Scoția, cea mai tânără persoană din lume care ajunge pe Everest: „S-a descurcat mai bine decât mine și mama lui”

Un copil britanic în vârstă de doi a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns în tabăra de bază a Muntelui Everest, la o altitudine de 5364 de metri, scrie Daily Mail, spre bucuria părinților lui, care l-au dus pe umeri spre o așa reușită.

Un băiețel de doi ani din Scoția, cea mai tânără persoană din lume care ajunge pe Everest

Cel mai înalt punct de pe Pământ, doi părinți îndrăzneți și fiul lor, ridicat la înălțimea tuturor așteptărilor: el e micuțul Carter, cu chipul ascuns sub fes, în timpul urcării pe Everest.

Copilul de doi ani a devenit cea mai tânără persoană care ajunge în tabăra de bază din Nepal a Muntelui Everest, adică la o altitudine de 5364 de metri. Lucru mare pentru un om atât de mic. Tatăl lui l-a purtat pe umeri când făceau ultimii pași.

„Carter s-a descurcat mai bine decât mine și mama lui”, povestește Ross, cu mândrie.

Ross, Jade și băiatul au pornit în lume anul trecut. Trio-ul, care provine din Glasgow, se află într-o călătorie de un an prin Asia. Și n-au întâmpinat probleme până acum. Tatăl băiatului spune că întreaga familie e bine pregătită, asta pentru că practică în mod regulat „tehnici de respirație” și că fac cu toții baie cu gheață - inclusiv Carter, evident.

  • Carter Dallas, într-un sac de dormit, când încă nu dormea, în timpul drumețiilor.
  • Ross, Carter, Jade și câțiva elefanți, prin Sri Lanka.

„Ne place că a fost expus unor culturi diferite și că s-a jucat cu toți copiii, asta chiar îi deschide mintea. Ce îi place cel mai mult până acum fiului nostru este să audă chemarea la rugăciune a musulmanilor”, au povestit părinții lui Carter, potrivit Daily Mail.

Și încă ceva: copilul a mâncat crocodil. Și i-a plăcut și asta.

„Sperăm că-i putem inspira și pe alții să iasă și să vadă lumea asta”, a mai spus tatăl lui Carter, ca o concluzie a poveștii lor.

Sunt organizate și în România excursii în taberele de bază ale celui mai înalt vârf din lume.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE