Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un alt caz medical controversat, la Urziceni: Un bărbat care acuza dureri în piept și pe care medicii l-au trimis acasă, a murit

Un alt caz controversat la Spitalul Municipal din Urziceni. Un bărbat care acuza dureri puternice în zona pieptului a murit azi-noapte, după ce doctorii i-au făcut o simplă injecție și l-au lăsat să plece acasă.

În momentul în care a rechemat ambulanța, soția pacientului de 32 de ani spune că echipajul a ajuns după aproape o oră.

Bărbatului i s-a făcut o injecție cu algocalmin și a fost trimis acasă, cu recomandarea să facă a doua zi o radiografie pulmonară.

Marius Manolache, fratele bărbatului decedat, a declarat că acesta a fost internat cu dureri în piept și a rămas sub supraveghere medicală timp de 20 de minute. După ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit, fratele victimei a afirmat că doctorița de serviciu l-a externat fără niciun tratament sau investigații suplimentare, sugerând că ar fi putut fi evitată tragedia.

Marius Manolache, fratele victimei: Am ajuns aici, am stat 20 de minute aici, după care zice fratele meu ca doctora care era de serviciu i-a zis: ”Cum ai stat două zile cu dureri în piept, nu mai puteai să stai 20 de minute?”

Reporter: ”Și-a incheiat programul dansa?”

Marius Manolache, fratele victimei: ”Nu știu ce și-a încheiat, dar a încheiat viața fratelui meu. După zece minute a ieșit făra nicio foaie, făra tratament, făra nimic. Am ajuns cu el acasă, s-a jucat cu fii-mea în loc să se joace cu fii-sa ultima dată. Și i-am dat mesaj la zece jumate, dacă e bine și nu mi-a mai răpsuns, i-am dat și soției nu a răspuns, și la 3 și 20 m-a sunat că a murit”.

Georgiana Manolache, soția victimei, susține că înainte de externare, soțul său a fost tratat cu un simplu analgezic administrat rectal și că medicii au considerat că nu avea nimic grav.

Soția pacientului decedat: I-au spus: <<Ce, nu mai puteai să aștepți? Acasă a murit la mine în brațe>>

”La 3:20 mi-a făcut soțul infarct, trimis aseară acasă de ei cu un algocalmin făcut în fund, la 32 de ani. Aseară l-au trimis acasă. Au zis că nu are nimic și acum soțul meu e la INML pe masă. Avea dureri în piept, a sunat la salvare, a văzut că nu mai vine salvarea, a chemat pe cineva să meargă înaintea salvării. L-a preluat salvarea. I-au spus doar că are tensiunea mărită, nu i-au spus valori, absolut nimic. Nu știu dacă EKG i-au făcut, soțul spunea că i-au făcut, și i-au recomandat să facă radiografie pulmonară astăzi și i-a făcut un algocalmin și l-au dat afară.

I-au spus: Ce, nu mai puteai să aștepți cum ai așteptat până acum? Nici măcar recomandare scrisă, l-a pus să facă poză la o foaie că trebuie să facă radiografie pulmonară. Au preferat să-l trimită acasă. Acasă unde a murit la mine în brațe. După ce l-am resuscitate eu… cu mâinile mele.”

Reacția ministrului Sănătății

”Se desfășoară nu doar o investigație din partea Inspecției Sanitare de Stat, se desfășoară o investigație și din partea Poliției.

Un astfel de deces necesită și o investigație de medicină legală care să precizeze cauzele decesului și dacă există legătură de cauzalitate între prezentarea în cursul serii la acest spital și cauza reală a decesului”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila a precizat că bărbatul a fost tratat de aceeași echipă medicală care acum este investigată în cazul femeii care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni.

”Cu siguranță că era aceeași echipă de gardă pentru că era un spital mic. Garda nu se schimbă la jumătatea nopții”, a mai precizat dr. Rafila.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE