Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UDMR amenință cu ieșirea din coaliție. Kelemen Hunor: ”Fără Dezvoltare nu putem să mergem mai departe”

UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care nu va primi Ministerul Dezvoltării în viitorul Guvern. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Kelemen Hunor care nu a exclus varianta în care liderii Uniunii să fie ”împinși pe scări”.

Kelemen Hunor a explicat că le-a prezentat parlamentarilor din grupul UDMR stadiul negocierilor cu liderii coaliției.

”Le-am explicat care a fost poziţia noastră pe mandatul din Consiliul Permanent - respectarea acordului semnat în 2021. Ne-am asumat responsabilitatea guvernării până în 2024, bineînţeles am făcut treabă la cele trei ministere şi considerăm că nu există niciun motiv să facem un schimb la acele două ministere care rămân în structura Guvernului, fiindcă am acceptat ca Ministerul Sportului să fie desfiinţat. (...)

Sigur am lăsat poarta deschisă, există loc de negociere. Fără Dezvoltare nu putem să mergem mai departe, dar se poate discuta, dacă colegii noştri doresc, despre Mediu", a precizat Kelemen Hunor, la Parlament.

De asemenea, Kelemen Hunor a UDMR nu a intrat în coaliție în 2021 ca să plece ”înaintea terminării mandatului”.

”Nu ne ridicăm de la masă, dar eu nu neg că putem să fim împinși pe scări, ca să mă exprim mai puțin academic, dar nu plecăm că nu de aceea am intrat în Coaliție în 2021 ca să plecăm înaintea terminării mandatului”, a mai spus liderul Uniunii.

Surse politice au declarat pentru Euronews România că Marcel Ciolacu, președintele UDMR, a făcut o nouă ofertă UDMR care ar urma să primească portofoliile Mediului și Energiei în următorul Guvern.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE