Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ţările baltice cer Berlinului „să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard”

Publicat de: Euronews

Miniştrii de externe ai celor trei ţări baltice au cerut Germaniei să livreze Kievului tancuri Leopard, la o zi după ce Berlinul a refuzat să se angajeze să facă acest lucru la o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina, transmite dpa, citată de Agerpres.

„Noi, miniştrii de externe leton, eston şi lituanian, cerem Germaniei să livreze acum Ucrainei tancuri Leopard. Este nevoie de aceasta pentru a opri agresiunea rusă, a ajuta Ucraina şi a restabili rapid pacea în Europa”, a scris pe Twitter ministrul de externe leton Edgars Rinkevics, citat de AFP.

„Germania, ca putere europeană de frunte, are o responsabilitate specială în această privinţă”, a adăugat el.

La Ramstein, aliații au anunțat noi livrări de arme către Kiev

Reuniţi vineri la baza americană Ramstein, din Germania, aliaţii Ucrainei au anunţat noi livrări importante de arme către Kiev, dar nu au ajuns la un acord în privinţa livrării de tancuri grele de luptă.

Şi, în pofida presiunii considerabile din partea Ucrainei şi a statelor aliate, guvernul german nu a luat încă o decizie cu privire la livrarea de tancuri de luptă Leopard 2 către Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE