Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Statele Unite au anunţat joi lansarea unui nou program de primire a refugiaţilor, încurajând fiecare american să contribuie pentru a creşte numărul extrem de scăzut de admiteri în ţară, relatează AFP.

Pentru prima dată, un cetăţean american va putea susţine direct primirea unui refugiat în Statele Unite fără a trece printr-o asociaţie sau ONG-uri.

"The Welcome Corps reprezintă cea mai mare inovaţie în materie de primire a refugiaţilor din ultimele patru decenii", a declarat secretarul de stat american, Antony Blinken, potrivit unui comunicat.

În primul an, obiectivul este de a mobiliza până la 10.000 de americani pentru a primi aproximativ 5.000 de refugiaţi.

Orice american care doreşte să sponsorizeze un refugiat va trebui să treacă de controale de securitate ample şi să dovedească capacitatea de finanţare, informează Agerpres.

Nu se acordă niciun stimulent financiar pentru aceşti sponsori care vor trebui să demonstreze că dispun de 2.275 de dolari per refugiat timp de trei luni pentru achiziţionarea de haine şi alte produse de primă necesitate.

Preşedintele Joe Biden a stabilit la 125.000 numărul de refugiaţi pe care Statele Unite sunt autorizate să-i primească în fiecare an fiscal (din octombrie până în octombrie), eliminând reducerile făcute de fostul preşedinte Donald Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE