Românii caută soluții pentru a reduce cheltuielile alimentare. Potrivit jurnalistei Georgiana Ilie, planificarea meselor, cumpărăturile inteligente și achizițiile vrac devin strategii esențiale pentru a evita risipa și a economisi chiar și 60% din bugetul pentru mâncare.
„Ce putem să facem este să ne asigurăm că nu dăm mai mult decât trebuie pe mâncare și că nu irosim mâncarea pe care am cumpărat-o dintr-un impuls de moment.
Iar la asta ne ajută foarte mult să ne planificăm mesele, să facem un plan pe o săptămână înainte să mergem cu o listă de cumpărături. Și desigur, sunt și lucruri pe care le putem cumpăra mai ieftin, nu știu, de exemplu pentru mine, pentru că folosesc multe nuci la gătit.
Prefer să le cumpăr vrac, că atunci ești la un preț mai bun decât dacă le iei la pachetele mici.
Poate să fie o economie și de 50-60% din preț, desigur, trebuie să luăm în considerare că asta înseamnă o investiție de timp și de aptitudine. Trebuie să înveți să faci lucrurile astea înainte să poți să spui că ai economisit.”, a declarat jurnalista.