Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Silvio Berlusconi a fost achitat în procesul de mituire a martorilor în scandalul Bunga Bunga

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, acuzat de mituirea martorilor în scandalul petrecerilor Bunga Bunga, a fost achitat de un tribunal din Milano.

Avocatul lui Berlusconi, Federico Cecconi, a declarat că este foarte mulțumit de verdict.

Actualul senator, în vârstă de 86 de ani, a fost acuzat că a plătit 24 de persoane, majoritatea tineri invitați la petrecerile supranumite Bunga Bunga, pentru a depune mărturie falsă într-un proces anterior, în care a fost acuzat că a plătit o tânără dansatoare dintr-un club marocan, în vârstă de de 17 ani pentru a întreține relații sexuale.

Procurorii milanezi au cerut o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru Berlusconi, al cărui partid Forza Italia este o formațiune cheie a coaliției conservatoare condusă de premierul Giorgia Meloni.

"Victimă a unui complot"

În pronunțare, judecătorul a spus că nu a existat vreo speță de judecat. Ceilalți 28 de coinculpați au fost, de asemenea, achitați.

Berlusconi a negat acuzațiile și a declarat că de ani de zile este victima unui complot al magistraților care vor să-l îndepărteze din politică, relatează Reuters.

Scandalul legat de petrecerile Bunga Bunga a contribuit la prăbușirea politică a lui Berlusconi în 2011, marcând încheierea celui de-al patrulea și ultim mandat de premier al politicianului.

Berlusconi a fost achitat și în procesul inițial, o curte de apel stabilind că, deși a plătit o adolescentă pentru sex, nu existau dovezi care să probeze că politicianul știa că aceasta era minoră.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE