Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România se poate califica la Euro 2024 după meciul cu Israel, de sâmbătă. Cum arată calculele

Meciul Israel - România, din grupa I a preliminariilor Euro 2024, se joacă sâmbătă, iar "Tricolorii" pot obține calificarea chiar atunci. Câteva rezultate din această grupă i-au ajutat pe elevii lui Edward Iordănescu.

Miercuri seară, Israelul a făcut 1-1 cu liderul grupei, Elveția, într-un meci restant, care a fost amânat de UEFA și reprogramat, din cauza războiului dintre Israel și Hamas. Partida disputată la Budapesta a avut un rezultat considerat surprinzător dacă avem în vedere statutul de favoriți al elvețienilor, care au făcut câțiva pași greșiți.

De exemplu, pe lângă acest 1-1 cu Israel, Elveția a remizat și în partida precedentă, cea cu Belarus, cu care a făcut un surprinzător 3-3. Iar pe 12 noiembrie, Kosovo a dat o mână de ajutor României și a învins Israelul cu 1-0.

  • Atacantul Daniel Bîrligea (23 de ani) s-a accidentat și a devenit indisponibil pentru meciurile României cu Israel și Elveția, după cum a anunțat FRF.
  • Ca valoare individuală, israelienii sunt peste români, mai ales dacă avem în vedere cluburile la care evoluează jucătorii.

Cum se poate califica România la Euro 2024

Astfel, cu două meciuri rămase de disputat din această grupă preliminară, România este la egalitate cu liderul Elveția, fiecare având 16 puncte, însă elvețienii sunt pe primul loc datorită golaverajului mai bun.

Primele două echipe clasate în grupă se califică la Euro. Pentru a ajunge la competiția organizată în Germania, România are nevoie de un rezultat pozitiv cu Israelul, sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 21:45, într-un meci care se va juca tot la Budapesta. Rezultat pozitiv înseamnă fie victorie, fie remiză, pentru că, înaintea meciului direct, România are patru puncte peste Israel.

În caz că va pierde, România va mai rămâne cu un punct peste Israel, ceea ce înseamnă că va avea un ultim meci extrem de dificil în această grupă, cel cu Elveția. Iar elvețienii, care sunt mult peste noi ca valoare, au remizat cu România în meciul-tur, scor 2-2.

Tot în ultima rundă, Israel va avea meci cu modesta Andorra, însă e greu de crezut că israelienii se vor încurca de codașa grupei.

Clasament grupa I:

1. Elveția 16 puncte

2. România 16 puncte

3. Israel 12 puncte

4. Kosovo 10 puncte

5. Belarus 9 puncte

6. Andorra 2 puncte

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE