Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

România, printre statele membre UE cu cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna mai

Lucrările de construcţii au înregistrat în luna mai un avans de 0,4% în zona euro şi de 0,8% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, cele mai semnificative creşteri fiind în Suedia, Ungaria, Slovenia şi România, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În aprilie, lucrările de construcţii au scăzut cu 1% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană. În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Suedia (6,2%), Ungaria (5,9%), Slovenia (5,8%) şi România (4,6%), singurele scăderi fiind în Spania (minus 1,5%) şi Finlanda (minus 0,6%).

În mai 2022, comparativ cu mai 2021, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 2,9% în zona euro şi de 3,8% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, cele mai importante creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Slovenia (30,2%), Polonia (10,7%) şi Ungaria (9,9%), singurele scăderi fiind în Spania (minus 8,2%) şi Germania (minus 2%).

Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat o expansiune anuală de 6,5% în mai, după o scădere de 7,4% luna precedentă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE