Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Concluzia ultimelor discuții cu Karl Nehammer, cancelarul austriac. Europarlamentar român: „A respins orice argument rațional”

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, „a respins orice argument rațional” în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, spune europarlamentarul Eugen Tomac după reuniunea Partidului Popular European (PPE) desfăşurată miercuri la Viena.

„A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument raţional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică. Pur şi simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil”, a scris eurodeputatul PPE miercuri seara pe Facebook.

Liderul austriac insistă cu „argumente ridicole”

Eugen Tomac este de părere că Karl Nehammer „insistă cu încăpăţânare asupra unor argumente ridicole”.

„I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relaţia cu Austria, ţară pe care noi am privit-o cu multă încredere. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spaţiul Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată uşor de cei peste 20 de milioane de cetăţeni români”, a mai scris Tomac pe Facebook.

Mai mulţi eurodeputaţi români au participat miercuri la reuniunea PPE pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, potrivit Agerpres. La această reuniune a participat și cancelarul austriac Karl Nehammer, iar aderarea României la Schengen a fost un subiect de discuție.

Extinderea Spațiului Schengen, o problemă de securitate

Discuţia despre aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu este una politică, ci o chestiune de securitate, a declarat cancelarul austriac într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, după reuniune.

Karl Nehammer, cancelar austriac: „Nu cred că am fost auziţi corespunzător la Bruxelles, dar Austria a trebuit să facă faţă la peste 100.000 de migranţi, dintre care 75.000 nu au fost înregistraţi niciodată. Prin urmare, avem oameni care trec graniţele cu miile. Nimeni nu ştie de unde vin, dacă sunt înarmaţi sau nu, dacă sunt traficanţi de droguri sau de fiinţe umane. Aşadar, este o problemă reală de securitate. Este exact motivul pentru care Austria are această viziune asupra Spaţiului Schengen. România şi Bulgaria nu sunt parte din Schengen, dar asta nu este atât o discuţie politică, cât o chestiune de securitate. Miza este securitatea cetăţenilor noştri. Avem peste 75.000 de oameni care trec graniţele Uniunii Europene fără a fi înregistraţi. Aceasta este o problemă de securitate. Nu putem să o ascundem sub covor, trebuie să vorbim despre asta.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE