Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Roboții, următoarea etapă a războiului din Ucraina? Ce este Marker, robotul care poate distruge tancuri

În curând, soldații din Ucraina ar putea lupta cu roboți pe câmpul de luptă.

Fundația de cercetare avansată din Rusia și compania Android Technics, cu sediul în Rusia, au anunțat lansarea robotului „Marker”, despre care susțin că poate distruge tancurile Abrams și Leopard și echipajele acestora.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Dmitri Rogozin, șeful grupului Tsar Wolves, a declarat că roboții Marker „antrenați” în recunoaștere și atac vor fi livrați în zona de apărare aeriană în luna februarie, potrivit Euronews.

Detectează și atacă tancuri Abrams și Leopard

Roboții Marker ar urma să ia parte la operațiuni de luptă după un test pe terenul de antrenament. Rogozin a mai precizat că roboții Marker vor fi capabili să detecteze și să atace automat Abrams, Leopard și alte tancuri. Roboții vor folosi catalogul electronic din sistemele lor de control, cu imagini ale vehiculelor inamice, pentru a recunoaște ținta.

De asemenea, se spune că modelele de luptă Marker vor fi echipate cu sisteme de rachete antitanc, care reprezintă un instrument eficient împotriva tancurilor moderne.

Robotul complex cântărește aproximativ trei tone, are capacități avansate de mișcare autonomă și un sistem de viziune modular, cu date procesate de algoritmi de rețele neuronale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE