Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regele Charles al III-lea a prezidat ceremoniile dedicate Zilei Commonwealth-ului, pentru prima dată de când a urcat pe tron

Pentru prima dată de când a urcat pe tron, Regele Charles al treilea al Marii Britanii a prezidat ceremoniile dedicate Zilei Commonwealth-ului. O slujbă specială a avut loc la Westminster Abbey.

Commonwealth este o asociație de 54 de state membre, din Africa, Asia, America, Europa și Pacific și numără o populație totală de 2,4 miliarde de oameni, aproape o treime din populația lumii.

Ziua dedicată lor celebrează unitatea și diversitatea.

În discursul său, Charles a evocat exemplul mamei sale, Regina Elisabeta a doua, care a decedat anul trecut, pe 8 septembrie.

Regele Charles al III-lea: Ziua Commonwealth a fost un prilej de mândrie deosebită pentru iubita mea mamă, răposata regină, o prețioasă ocazie de a sărbători familia noastră, a Commonwealth-ului, căreia și-a dedicat lunga și remarcabila viață. Urmându-i Majestății Sale ca șef al Commonwealth, găsesc o puternică inspirație în exemplul ei.

Protest anti-monarhie la Londra

În timp ce membrii familiei regale soseau la ceremoniile dedicate Zilei Commonwealth-ului, un protest împotriva monarhiei a fost organizat în fața Westminster Abbey din Londra, transmite euronews.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria „Nu ești regele meu”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE