Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reduceri în magazine și în buzunare. Sociolog: Luna ianuarie poate veni cu cheltuieli inutile

În cazul în care nu ați cheltuit toți banii în perioada sărbătorilor, să știți că în magazine este perioada reducerilor.

Mai toate vitrinele din centrele comerciale afișează discounturi, unele chiar si de 70%.

Pentru că tentațiile sunt mari, psihologii ne îndeamnă să nu cădem în capcana febrei cumpărăturilor care ne va lăsa cu portofelul gol și multe produse inutile.

Cosmetice, obiecte pentru casă, Încălțăminte și îmbrăcăminte – pe toate le puteți găsi la un preț redus în această perioadă. Centrele comerciale sunt destul de aglomerate, iar cei care ajung aici caută să găsescș lucrurile pe plac la un preț redus.

Și magazinele online au inceput campaniile de reduceri, iar statistica temperaturilor din ultimele ierni, i-a făcut să mute mai devreme perioada ofertelor. Însă de această data se pare că vremea rece de afară și reducerile pentru hainele groase se pliază perfect pe nevoile oamenilor.

Sfatul specialiștilor

În același timp specialiștii în sociologie ne atrag atenția să nu cădem pradă mirajului prețurilor mici pentru că vom cumpăra peste limită lucruri de care nu avem nevoie.

”Tot designul de acolo este făcut să fii cât mai stimulat să cumperi și să cheltui cât mai multe sume. De asta avem iluminat artificial care pare că e tot timpul zi, de asta avem o anumită semnalistică, de asta se folosesc incllusiv mirosuri specifice.

Cel mai bine este să te ferești sau să încerci să intri cu o listă de cumpărături și să iei stric ceea ce ai nevoie.”, a declarat Alex Dincovici – sociolog.

Perioada reducerilor de final de sezon va continua până la finalul lunii februarie, spun reprezentantii magazinelor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE