Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rareș Bogdan, despre prezidențiale: Nicolae Ciucă, candidatul PNL. PSD pierde în turul 2

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a anunţat că reprezentanţii liberali se vor reuni, vineri, la Poiana Braşov, pentru a analiza rezultatul alegerilor din 9 iunie.

El a mai subliniat că, că în următoarele două săptămâni, PNL va decide asupra candidatului la preşedinţie, iar acesta va fi liderul partidului Nicolae Ciucă.

”Nu poţi să vorbeşti de pierderea judeţelor în integralitate, pentru că avem foarte multe primării câştigate”

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL: Partidul Naţional Liberal se întâlneşte mâine la Poiana Braşov, la ora 11,00 cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a face o analiză asupra alegerilor, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că am pierdut câteva preşedinţii de Consilii Judeţene, cum e Suceava, Maramureş, Timiş sau Prahova sau Caraş Severin, în schimb am luat primari foarte mulţi, adică la Suceava am luat 50 de primari, la Prahova - 55 de primari, la Maramureş - 44 de primari, la Timiş - 58 de primari. Deci, practic nu poţi să vorbeşti de pierderea judeţelor în integralitate, pentru că avem foarte multe primării câştigate.

Legat de candidatul pentru prezidențiale al PNL, se va lua în următoarele două săptămâni.

În următoarele două săptămâni se ia o decizie

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL: În cazul preşedinţiei României vom hotărî în următoarele două săptămâni. Pe calendarul firesc, săptămâna viitoare - Birou Permanent Naţional, apoi, la sfârşitul săptămânii sau în 10 zile vom avea Consiliul Naţional şi apoi Congres până pe data de 10 iulie pentru desemnarea candidatului. Candidatul este Nicolae Ciucă. Partidul Naţional Liberal este obligat, şi acest lucru ne-a arătat foarte clar inclusiv votul de acum, este obligat să aibă candidat la preşedinţia României.

Întrebat dacă PSD îl va susţine pe Nicolae Ciucă la prezidenţiale, Rareş Bogdan a spus: "Vom sta de vorbă cu delicateţe, onoare şi respect cu colegii noştri de guvernare".

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL: Dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă. Noi cu 28% şi 30 şi ceva la primari aleşi - 38% dintre primari sunt liberali, e clar că avem prima şansă să ne ducem candidatul în turul 2, şi odată ce ajungem în turul 2, alegerile sunt câştigate de reprezentantul PNL.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE