Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Radu Jude, premiul juriului la Festivalul de la Locarno pentru filmul ”Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”

Radu Jude a câștigat premiul juriului Festivalului de la Locarno pentru filmul “Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”.

Pelicula o are în prim plan pe Ilinca Manolache în rolul Angelei, o asistentă de producție care trebuie să filmeze castingul pentru o campanie a unei multinaționale.

Filmul ia o nouă întorsătură atunci când unul dintre cei intervievați dezvăluie informații incomode despre compania la care lucrează.

Noua producție a lui Radu Jude a avut cronici pozitive în presa internațională de specialitate.

Regizorul a mărturisit că a dorit să aducă în discuție o posibilă viziune despre muncă, exploatare, oboseală și moarte, toate acestea în contextul societății actuale.

”Sunt doi cineaști din Elveția pe care îi consider modele mele. Unul este Goddard, iar celălalt este Alain Tanner. Au fost cineaști care nu au fost niciodată neutri. Și știm de la istoricii elvețieni.

Neutralitatea în Al doilea Război Mondial însemna să fii de partea lui Hitler. Și neutralitatea acum înseamnă să fii de partea lui Putin, în acest război murdar.

Cred că este timpul ca elvețienii să-și recapete demnitatea și să nu mai lase această neutralitate falsă să mai continue și astfel să fie de partea lui Putin. Vă mulțumesc foarte mult! Slava Ucraina!”, a declarat acesta.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE