Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prognoză meteo: Final de primăvară cu vreme capricioasă. Meteorologii anunță temperaturi scăzute și precipitații în toată țara

După weekendul cu soare, vom avea nevoie din nou de umbrele. Ultimele zile de primăvară vin cu schimbări radicale ale vremii.

Temperaturile vor scădea și se întorc ploile, pentru început în partea de est și sud est, apoi în toată țara. Meteorologii spun însă că începutul de iunie va fi canicular.

ANM anunță ploi torențiale în mai multe zone din țară

”De astăzi, dar mai ales mâine, poimâine și răspoimâine, vor fi 3 zile cu intervale cu instabilitate în mare parte din țară, mai ales în centru-sud.

În est vor fi intervale în care să avem din nou averse, chiar și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificării asociate în timpul ploilor de scurtă durată, dar aici colo și căderi de grindină și aici se vor strânge și cantități de apă mai însemnate.

Mai ales în zonele montane, prin Moldova, prin Transilvania, estimăm să avem în intervale de 24h și cantități de peste 25-30l/m² deci practic luna mai se încheie cu această vreme instabilă și cu temperaturi în general sub normele climatologice.

Dar uitându-ne ușor mai mult în perioada imediat următoare, o să vedem faptul că începutul de luna iunie, mai ales prima decadă, ne va aduce temperaturi în creștere de vară în toată țara.

Estimăm chiar la începutul lunii, în perioada 1-5 iunie, să avem chiar și peste 30° la orele prânzului.”, a declarat Mihai Timu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE