Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Problema șacalilor în România ia amploare. 33 de oi au fost ucise într-o gospodărie din Dolj

În România, șacalii devin o problemă reală în unele zone. Gospodăria unui localnic din Dolj a fost atacată și 33 de oi au fost ucise, dintre care mai bine de jumătate erau miei. Prefectul județului Dolj cere Ministerului Mediului mărirea cotei de vânătoare a șacalilor.

Prefectul județului Dolj: A fost măcel

Duminică dimineața în jurul orei 03:00, o stână din localitatea Rojiște, din județul Dolj a fost atacată de șacali. 33 de oi au fost ucise.

Dan Diaconu, prefect al județului Dolj: "(n. red. A fost) mai degrabă un măcel decât un simplu atac. În primul rând am neutralizat zona. Cadavrele au fost îngropate pentru a evita orice pericol, vânătorii sunt în zonă și vor rămane acolo să mai încerce să prindă din ei sau dacă nu îi prind, fiind animale nocturne, măcar să îi sperie."

Prefectul județului Dolj a solicitat Ministerului Mediului mărirea cotei de vânătoare a șacalilor, în condițiile în care aceștia s-au înmulțit foarte mult și sunt periculoși.

Dan Diaconu, prefect al județului Dolj: "Ei s-au înmulțit foarte tare și prin prisma că la noi, în sud, nu mai sunt lupi. Era singurul animal din lanț care îi neutraliza. Facem o adresă către minister, și către domnul Tánczos Barna și către domnul Petre Daea, să încercăm să obținem o derogare de la legi sau o ordonanță de urgență prin care vânătorii din Dolj să poată vâna atât ziua cât și noaptea."

Alte două oi au apucat să scape din mușcăturile șacalilor și sunt acum monitorizate de medicii veterinari. Conform DSV, acestea pot reprezenta un risc în cazul în care au contactat vreo boală în momentul în care au fost atacate. Pentru oile care au murit, ciobanul va primi despăgubiri din partea autorităților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE