Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Problema gunoaielor de pe plajă, pasată de la o instituție la alta. Primarul din Limanu: ”Ne-am trezit cu o problemă, 15 subsectoare nu sunt atribuite”

După distracția de 1 Mai din Vama Veche, în urma miilor de turiști, pe plaja de acolo, au rămas gunoaiele.

Sticlele și pungile de plastic sau hârtiile aruncate la întâmplare se puteau zări mai peste tot, după orele prânzului. 

Primarul comunei Limanu, de care aparține Vama Veche, a declarat, pentru Euronews, că nu ar fi putut amenda turiștii care au aruncat gunoaiele nici măcar cu ajutorul Poliției Locale. 

Edilul susține că responsabilitatea, inclusiv cea de curățare a plajei după petreceri, ar fi trebuit să revină altor instituții ale statului. 

În România, plajele sunt domeniu public, dar in fiecare an mai multe sub sectoare sunt date spre închiriere unor companii. Multe dintre contractele de operare care au expirat anul trecut încă nu au fost prelungite de Administrația Națională Apele Române.  

Așa se face că nimeni nu are în grijă acum acele porțiuni. 

Pe 21 aprilie, Apele Române anunțau că "Perioada de depunere a ofertelor se încheie în data de 2 mai, la ora 12.00",  fiind vizate sub-sectoare de plajă din 10 localități, printe care și Vama Veche.

”Întotdeauna, oriunde, există evenimente ca ăsta, zile la rând de petrecere oriund în România, SUA sau altă țară. Rămân în urma acestor petreceri și resturi, gunoaie sau depinde cum se organizează fiecare instituție pentru a face curățenie, nimic altceva nu e neapărat de vină turistul. 

Lucrurile stau altfel, plajele sunt domeniul statului aflat în administrarea ABA Dobrogea-Litoral. Anul acesta ne-am trezit cu o problemă, 15 din cele 24 de subsectoare nu sunt atribuite.

Plaja nu e un loc al nimănui, administratorul e Administrația Apele Române. Cei de acolo trebuiau să se organizeze. A fost o situație generală, s-a ajuns ca la finalul sezonului anului trecut ca aproape 200 de contracte să expire.”, a declarat primarul din Limanu, Gheorghe Georgescu, pentru Euronews.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE