Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Poloniei, ținta unei farse. A fost sunat de un bărbat care a pretins că este Emmanuel Macron

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost ținta unei farse. Liderul de la Varșovia a fost sunat de un bărbat care a pretins că este președintele Franței, Emmanuel Macron. Incidentul s-a produs săptămâna trecută, la scurt timp după ce o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, în apropiere de granția cu Ucraina.

Incidentul a fost relatat pe contul oficial de Twitter al președinției Poloniei

Incidentul a fost relatat pe contul oficial de Twitter al președinției Poloniei. Andrzej Duda se afla în toiul unor consultări telefonice cu mai mulți șefi de stat. Când a început să vorbească cu bărbatul care a pretindea că este Emmanuel Macron, liderul de la Varșovia și-a dat seama că ceva este în neregulă. Suspectând că ar putea fi vorba despre o farsă, Andrzej Duda a pus capăt convorbirii telefonice.

Autoritățile au deschis o anchetă, în cooperare cu serviciile abilitate să investigheze cazul. Săptămâna trecută, liderii de la Varșovia au intrat în alertă din cauza unei rachete care a căzut pe teritoriul Poloniei, ucigând doi oameni.

În urmă cu doi ani, Duda a fost victima unei alte farse

În urmă cu doi ani, la scurt timp după realegerea sa ca preşedinte al Poloniei, Duda a fost victima unei alte farse. Comedianţii Vovan şi Lexus i-au telefonat, pretinzând că la capătul firului se află secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care îl sună pentru a-l felicita în urma succesului electoral.

În acea discuţie pretinsul secretar general al ONU a încercat să-l momească pe preşedintele polonez să facă declaraţii controversate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE