Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Poloniei anunță că îşi menţine vetoul faţă de pactul UE pentru migraţie

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri că se va opune în continuare pactului Uniunii Europene pentru migraţie, transmite Reuters.

"Săptămâna viitoare voi merge la Consiliul European, unde îmi voi susţine vetoul faţă de migraţia ilegală", a spus el într-o declaraţie televizată, apreciind că pactul "este o încercare nu doar de a ataca suveranitatea Poloniei şi a altor state membre, ci şi o încercare de a destabiliza UE în mod nedemocratic".

Comisarul european pentru migraţie, Ylva Johansson, cea mai înaltă autoritate de la Bruxelles în domeniul migraţiei, a declarat joi că Uniunea va ajunge la un acord privind gestionarea imigraţiei ilegale, deşi miniştrii de interne din cele 27 de state membre tocmai renunţaseră la încercarea de a ajunge la o poziţie comună.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS) din Polonia are în vedere alegerile parlamentare din 15 octombrie, iar una din principalele sale promisiuni în campanie a fost protecţia ţării împotriva imigraţiei ilegale. Scrutinuri importante urmează şi în Germania şi Italia, de asemenea în contextul îngrijorării faţă de creşterea numărului de migranţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE