Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poveștile copiilor din Ucraina, victimele războiului. Cum arată o zi din viața lor

Copiii Ucrainei sunt supuși unor situații greu de gestionat chiar și pentru adulți. Doar pacea le-ar aduce liniștea, spune reprezentantul UNICEF, în exclusivitate la Euronews. Cum trăiesc ei zi de zi în Nikolaev, sub asaltul rușilor, vedeți într-un reportaj realizat de Anelise Borges, jurnalist Euronews World.

Alina, fetiță de 11 ani din Nikolaev: „Mă trezesc și mă spăl pe dinți. Apoi iau micul dejun, după care încep cursurile. După școală mă odihnesc puțin și apoi iau prânzul. Apoi ne jucăm pe stradă. Când sună sirena sau încep bombardamentele ne jucăm în subteran și mama coboară când se bombardează. Tata rămâne sus, dar când sunt atacuri violente coboară și tata. Acum, tot ce îmi doresc este să nu se mai bombardeze.”

Purtătorul de cuvânt al UNICEF: „Nu cred că există vreun copil în Ucraina care să nu fi fost afectat într-un fel sau altul de acest conflict. Sunt cazuri mai grave, copiii care au fost expuși direct violenței, la săptămâni de bombardamente, care trăiesc în subteran în adăposturi. Din cauza aceasta pot suferi de tulburare de stres post-traumatic."

Purtătorul de cuvânt al UNICEF: „Până nu există o încetare a focului, până nu există o pace solidă, nu există liniște pentru acești copii. Ei au nevoie ca acest război să înceteze."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE