Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pompieri piromani arestați în Franța. Psihiatrii: „Vor să se simtă indispensabili”

Recentele incendii de vegetație din Europa au stârnit teamă, dar și aprecieri pentru cei care luptau împotriva flăcărilor. Ce se întâmplă însă când cei care au provocat focul sunt chiar pompieri? În Franța doi pompieri voluntari au fost acuzați de incendiere premeditată.

În decurs de câteva zile, autoritățile au reținut doi pompieri voluntari pe care îi acuză de incendiere premeditată. Unul dintre ei este un bărbat de 27 de ani suspectat că a incendiat 230 de hectare în apropierea lacului Vouglans, în estul Franței, pe 10 august. Foștii săi colegi au venit să asiste la proces.

La Grenoble, un alt pompier voluntar, de 35 de ani, este deja de câteva zile la în închisoare. El este suspectat că a provocat mai multe incendii în orașul Vif, în departamentul Isère. La sfârșitul lunii iulie, în regiunea Hérault, un pădurar, tot pompier voluntar, a recunoscut în arestul poliției că este autorul mai multor incendii. El și-a explicat faptele prin nevoia de acțiune, dar și de a i se recunoaște rolul în societate.

Ce spun psihiatrii despre acest caz

Psihiatrii care se ocupă de astfel de cazuri spun că pompierii piromani vor să se simtă indispensabili. Ei apar astfel în postura de salvatori și devin eroi în numai câteva ore. Ministerul francez de interne anunță că de la începutul verii au fost arestați 34 de incendiatori.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE