Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

DISCLAIMER: Acest articol este plătit și provine integral dintr-o sursă de comunicare externă. Euronews România pune la dispoziție spații de comunicare, în timpul campaniei electorale, în condiițile prevăzute de lege.

Echipa editorială Euronews România nu este implicată în niciun mod în realizarea acestui tip de articol și în verificarea acurateții informațiilor prezentate. Autorii își asumă responsabilitatea pentru întregul conținut.

Partidul Național Liberal își ține în continuare promisiunea făcută românilor: fără creșteri de taxe și impozite în acest an. În urmă cu șase luni, PNL a introdus amendamentul bugetar care nu permite introducerea de noi taxe și impozite în 2024 și nici majorarea celor existente.

PNL a blocat astfel creșterea TVA, în ciuda celor care susțineau majorarea TVA de la 19% la 21% sau chiar mai mult.

„Creșterea TVA ar însemna alimentarea inflației, deci creșterea tuturor prețurilor. Puterea de cumpărare a oamenilor ar fi avut de suferit. PNL n-a fost și nu este de acord cu așa ceva”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL. 

Un punct de vedere complementar este susținut și de candidatul liberal pentru Parlamentul European Daniel Buda, care este și vicepreședinte în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală a PE. El susține că o creștere a TVA ar duce la creșterea prețurilor pentru produsele agricole, fapt care va afecta competitivitatea fermierilor români.

Liberalii au susținut și alte măsuri de dreapta. Prin efortul PNL s-a menținut cota unică, s-a menținut actualul nivel redus de impozitare pentru pensiile din pilonul II și s-a menținut plafonul de 500.000 de euro pentru un regim fiscal prietenos al microîntreprinderilor.

Scopul PNL este clar: creștere economică, nu creșterea prețurilor, nu creșteri de impozite și taxe.

CMF: 41240003

PRECIZARE: Euronews România își rezervă dreptul de a refuza comunicări care conțin atacuri la persoană, acuzații ori încălcări ale drepturilor garantate de Constituție pentru toți cetățenii României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE