Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piloții ruși care au provocat prăbușirea dronei americane MQ-9 Reaper au fost decorați

Cei doi piloți ruși care au interceptat și au provocat prăbușirea dronei militare americane au fost decorați, la inițiativa ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Aeronava americană de recunoaștere și supraveghere s-a prăbușit în apele internaționale din Marea Neagră. Potrivit Ministerului rus al Apărăii, piloții avioanelor de luptă SU-27 au prevenit “încălcarea granițelor zonei de restricție temporară de zbor”.

Pe de altă parte, autoritățile americane au anunțat că drona se afla în apele internaționale și că nu vor renunța să opereze în zonă după acest incident.

Armata americană a publicat imagini video cu incidentul din Marea Neagră. Din înregistrările video se vede cum două avioane SU-27 se apropie periculos de dronă și dau drumul la combustibil peste aparatul de zbor american.

În urma acestor manevre drona a fost avariată și ulterior s-a prăbușit în mare. Acțiunile piloților ruși au fost calificate de către SUA drept periculoase și neprofesioniste. Acum ambele state încearcă să recupereze epava dronei. Rușii au anunțat oficial că doresc să intre în posesia acesteia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE