Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pianul lui Freddie Mercury, vândut cu două milioane de dolari. 1.400 de obiecte ale artistului, scoase la licitație

Pianul la care Freddie Mercury a compus cele mai multe dintre hiturile trupei Queen a fost vândut cu două milioane de euro. Este unul dintre miile de obiecte personale ale artistului scoase la licitație, la Londra. Costumele de scenă, ciornele pe care a scris versurile piesei „Bohemian Rhapsody”, dar și poarta spre grădină, au fost adjudecate cu sume record.

Poarta verde din grădină, pe care au fost scrijelite mesaje de la fanii din întreaga lume, a deschis licitația de la Londra. Poarta a fost adjudecată rapid cu jumătate de milion de dolari de către directorul casei de licitații Sotheby's. 

Pianul Yamaha, la care Freddie a compus cele mai mari hituri ale trupei Queen a fost vândut cu două milioane de euro, sub așteptările casei de licitații. În schimb, manuscrisul cu versurile piesei Bohemian Rhapsody a fost adjudecat cu 1,6 milioane de euro, peste așteptări. Cele 15 pagini, scrise cu creionul și stiloul pe hârtie dezvăluie că melodia trebuia să se numească inițial Mongolian Rhapsody.

Costumele, coroana şi pelerina, purtate de artist în timpul The Magic Tour din 1986, s-au vândut cu 740.000 de euro, de aproximativ zece ori mai mult decât estimarea, iar un tablou Pablo Picasso pe care artistul îl ținea agățat în bucătărie a fost vândut cu peste 200.000 de euro.

Cele peste 1.400 de articole scoase la licitație îi aparțin lui Mary Austin, cea care i-a fost logodnică o perioadă lui Freddie Mercury și căreia  i-a lăsat casa și toate bunurile când a murit în urma unei preumonii cauzate de SIDA în 1991, la vârsta de 45 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE