Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Peste 200 de creații Gabrielle Coco Chanel, expuse la Londra, la "Victoria and Albert Museum"

Celebra rochie scurtă, de culoare neagră, costumul de stofă sau faimoasele parfumuri și genți cu semnătura lui Gabrielle Coco Chanel sunt aproape instantaneu recunoscute de pasionații de modă. Până în luna februarie 2024, la Londra, sute de piese realizate de designerul care a revoluționat moda secolului XX pot fi admirate într-o expoziție impresionantă, la Victoria and Albert Museum.

Piesele trasează lunga carieră a lui Chanel, de la deschiderea magazinului său de modă din Paris, în anul 1910, până la ultima colecție prezentată, cea din 1971.

Vizitatorii pot admira inclusiv faimoasele rochii negre realizate de Coco Chanel, rochii pe care, în 1926, revista americană Vogue le-a comparat cu popularul automobil Ford din epocă și a prezis că "toată lumea le va purta".

Expoziție Coco Chanel la Londra

Connie Karol Burks, curatoarea expoziției: "Desigur, există câteva aspecte pe care le cunoaștem cu toții foarte bine în ceea ce privește contribuția Gabriellei Chanel la moda secolului XX. Lucruri precum rochia scurtă, de culoare neagră, sau Chanel No 5. În această expoziție, însă, extindem sfera de interes și analizăm în detaliu modul în care abordarea ei în materie de design a influențat maniera în care ne îmbrăcăm cu toții astăzi. Așadar, există cu siguranță câteva aspecte cu adevărat surprinzătoare. Ne-am propus să includem modelele sale mai colorate și să o evidențiem astfel, deoarece aceasta a fost o expertă în cromatică".

În expoziție, sunt prezente și ținute care au fost special create pentru vedetele hollywoodiene Lauren Bacall și Marlene Dietrich, parfumuri, genți, dar și bijuterii.

Connie Karol Burks, curatoarea expoziției: "Bijuteriile sunt un element cu adevărat definitoriu. Reprezintă o parte esențială a abordării vestimentare a lui Gabrielle Chanel. Prin urmare, această secțiune a expoziției trebuia neapărat să o aprofundăm și să o includem, și există de toate, de la unele modele foarte Art Deco din anii 1920 până la coliere florale frumoase, de inspirație botanică, din anii 1930".

Expoziția "Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto" va fi deschisă la Victoria and Albert Museum, din Londra, până pe 25 februarie 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE