Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Doamna Ghica, aproape gata. Lucrările ar fi trebuit finalizate în mai 2020, însă au tot fost amânate

După trei ani de întârzieri și lucrări amânate, Pasajul Doamna Ghica este aproape gata. Joi au început testele de rezistență pe podul care ar urma să fie deschis peste două săptămâni, cu doar câteva zile înainte de începutul anului școlar. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din 2020.

De la începutul lunii august, pe podul de la Doamna Ghica au fost montați stâlpii de iluminat și a fost turnat ultimul strat de asfalt. După ce va fi trasat marcajul rutier și va fi instalat parapetul, pasajul va putea fi deschis circulației.

Între timp, la pasaj au început primele probe, respectiv testele statice. Măsurătorile se fac cu opt camioane încărcate cu 40 de tone fiecare, poziționate în diferite puncte ale podului. Verificările vor continua la începutul săptămânii viitoare, când vor fi realizate testele dinamice.

Ce spun șoferii

”Probabil ar scuti 20 de minute pentru mine în drumul spre muncă. Sper ca în septembrie, odată cu începerea școlii, să fie deschis acest pasaj, m-ar ajuta foarte mult.”

”E bine că lucrările s-au făcut acum, pe timp de vară, când lumea este în concediu. Așteptăm deschiderea pasajului pentru fluidizarea traficului, chiar dacă ne deplasăm cu scutere, am găsit alte metode de a optimiza timpul.”

Lucrările demarate în 2018 ar fi trebuit finalizate în luna mai 2020. Întârzierile au generat, între timp, șoferilor și celor care locuiesc în zonă alte probleme.

Șofer: ”De ajutat ajută, dar unde sunt locurile de parcare? Aici erau locuri de parcare. Eu locuiesc în zonă, unde parchez mașina?”

După trei ani de lucrări amânate, pasajul Doamna Ghica ar urma să fie dat în folosință.

Pasajul va avea două benzi pe sens și o lungime de 216 metri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE