Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

(P) Borsec, votat pentru a noua oară cel mai puternic brand românesc

Publicat de: Euronews

Borsec ocupă, din nou, prima poziție în Top 100 al celor mai puternice branduri româneşti, top lansat de Biz și compania de cercetare Unlock Research. Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români. 

În cadrul evenimentului BrandRo s-au lansat rezultatele studiului celor mai puternice 100 de branduri româneşti şi cartea cu acelaşi nume, două proiecte originale prezentate şi realizate de revista Biz împreună cu Unlock Research.

Studiul are la bază 600 de interviuri online şi este reprezentativ la nivel urban, la nivel de regiune, grad de urbanizare, împărţire pe sex şi vârstă a populaţiei între 18 şi 55 de ani. Studiul a fost realizat în august 2023. Performanţa mărcilor româneşti este măsurată în baza a trei indicatori: importanța mărcii, gradul de utilizare și notorietatea ei.

Importanţa unei mărci pentru consumator a fost măsurată cu ajutorul metodologiei MaxDiff (Maximum Differentiation Scaling), iar toate analizele au fost realizate la nivel de categorie, în total având 10 categorii de produse.

Cum a devenit Borsec cel mai puternic brand românesc

Respondenţii au făcut alegeri între calupuri de mărci, respectiv au ales care este cea mai importantă și cea mai puțin importantă marcă pentru ei. Aceștia au făcut alegeri multiple între combinații unice de mărci. În urma acestor alegeri a fost calculat un indice de preferinţă pentru fiecare marcă, care ulterior a fost analizat împreună cu indicele de importanță al fiecărei categorii în parte, obținându-se astfel topul final.

O marcă este cu atât mai puternică din perspectiva românismului cu cât reuşeşte să-şi menţină poziţia în top, indiferent de fluctuaţiile socio-economice specifice ultimilor ani. Apa minerală este o categorie cu tradiție în România, rămânând o piatră de temelie pentru ceea ce înseamnă branduri românești și unul dintre lucrurile care au reușit să ne ducă peste hotare, fiind recunoscută atât din punctul de vedere al calității, cât și al tradiției îndelungate.

Regina apelor minerale Borsec este un brand cu o tradiție de peste 215 ani, ce a reuşit să se impună prin calitatea deosebită, regăsindu-se zilnic pe mesele românilor. 

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE