Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O mașină s-a izbit în peretele unei școli din districtul Wimbledon. O persoană a murit și mai multe au fost rănite

O mașină de teren a intrat în peretele unei școli din Londra, joi dimineață. Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte de ora locală 10, în districtul Wimbledon, la doar 1,5 kilometri distanță de All England Club, acolo unde se află în desfășurare turneul de tenis de la Wimbledon.

Din păcate, a existat și un deces, iar alte 17 persoane au fost rănite, dintre care 9 se află în stare critică, potrivit publicației Evening Standard.

Vehiculul a lovit clădirea principală a "Study Preparatory School", pe strada Road Camp. Incidentul nu este considerat un atentat terorist, însă serviciul de ambulanță din Londra l-a clasificat drept un "accident major".

O mașină de teren s-a izbit în peretele unei școli primare

"Polițiștii au răspuns la apelul, era un accident la o școală primară de pe Camp Road, din Wimbledon. Am fost contactați la ora 09:45 și ni s-a spus că o mașină a intrat într-un zid al unei școli. Câteva persoane au primit îngrijiri la fața locului", a precizat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

După primele investigații, mașina Land Rover era condusă de o femeie care ar fi suferit o problemă medicală. Șoferița a rămas la locul accidentului și nu au fost făcute arestări, după spusele polițiștilor.

La fața locului, pe lângă ambulanțe și mașini de poliție, a mai sosit și un elicopter al serviciilor medicale, iar părinții copiilor au sosit și ei de urgență.

La acea școală primară învață fete cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani, iar în momentul accidentului, copiii sărbătoreau finalul anului școlar.

"Am auzit o bubuitură și un zgomot de metale. A fost ca o bombă", a spus unul dintre vecinii acelei școli.

Primarul Londrei, Sadiq Kahn, susține că a luat măsuri imediat ce a aflat.

"Echipa mea a contactat toate serviciile de urgență și comunitatea locală, cât timp am fost eu aici, pentru a se asigura că familiile primesc tot sprijinul de care au nevoie", a spus primarul Londrei, citat de Evening Standard.

Investigațiile continuă, iar autoritățile au sfătuit populația să ocolească acea zonă pentru a nu încurca ambulanțele și celelalte autospeciale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE