Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nu toate rachetele Rusiei explodează. Serviciile de urgență intervin zilnic pentru îndepărtarea materialului exploziv

Ucrainenii din orașele și satele din apropierea frontului trăiesc într-o continuă tensiune, din cauza bombardamentelor Rusiei. Dincolo de victime și distrugerile imense, în urmă rămân obuze și rachete neexplodate. Ele sunt ridicate cât de repede se poate de specialiștii serviciilor de urgență și neutralizate din Ucraina.

Echipele de deminare ale serviciului de urgență au intervenit pentru a neutraliza și îndepărta o rachetă neexplodată de pe o stradă din orașul Harkov. Aceasta fusese lansată de armata Rusiei în noaptea anterioară. Șapte rachete au lovit mai multe ținte din regiune.

Locuitoare din orașul Harkov: A fost un sunet puternic, un huruit, un zgomot îngrozitor. Ne-am gândit că ne va cădea ceva în cap.

Nu au existat victime, spune șeful administrației militare regionale Harkov. Trei rachete au căzut în oraș, iar două au lovit obiective de infrastructură, fără însă a produce pagube importante. Locuitorii au văzut din casele lor cum vin rachetele.

Oleksandra Podbelțeva, locuitoare din Harkov: De la etajele șase și opt am putut vedea cum racheta a zburat din orașul Belgorod, am văzut flacăra. Și când a trecut peste acoperiș, ușile și ferestrele s-au zguduit.

A treia rachetă lansată de Rusia spre orașul ucrainean Harkov nu a explodat. Ea a căzut într-o zonă rezidențială, de unde a fost luată de o echipă de deminare a Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina.

Maksim Tomko  șeful unității de deminare: Aceasta este (o rachetă) S-300, probabil că s-a prăbușit (înainte să explodeze); resturile și focosul din sistemul S-300 au fost îndepărtate.

Celelalte patru rachete lansate de pe teritoriul Federației Ruse au căzut în Kupiansk, oraș din estul regiunii Harkov. Armata Moscovei lansează în mod obișnuit rachete care vizează Harkovul, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE