Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nu suntem doar săraci, ci și analfabeți financiar. 13% dintre români se confruntă cu probleme financiare majore

Nu suntem doar săraci, ci și analfabeți financiar. Bunăstarea este distribuită inegal și sugerează o capacană a sărăciei, alimentată de deficiențe economice structurale, arată un studiu al Institutului de Economie Mondială.

Sunt rezultate pesimiste care demonstrază că, în absența unor politici publice eficiente, persoanele fără educație și cu venituri mici nu au acces la informații și sunt incapabile să economisească sau să investească.

13% dintre români se confruntă cu probleme financiare majore

Potrivit studiului, 13% dintre români se confruntă cu probleme financiare majore, iar 38% întâmpină dificultăți financiare în viața de zi cu zi. De asemenea, 53% dintre persoanele chestionate nu au economisit în ultimii trei ani, iar 27% dintre cei care au economisit au preferat să-și țină banii acasă.

Îngrijorător este faptul că 39% dintre respondenți au afirmat că nu sunt interesați să primească informații gratuite despre concepte și noțiuni financiare.

Nivelul de alfabetizare financiară din România este redus

Nivelul de alfabetizare financiară din România este redus, chiar și în comparație cu cel din țări în curs de dezvoltare din regiune cum sunt Albania, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Croația, Polonia sau Cehia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE