Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan: 35 de kilometri din rețeaua de termoficare vor fi modernizați

Lucrările de reabilitare la rețeaua de termoficare de pe Magistrala Progresul - Ferentari sunt aproape gata. Se fac ultimele probe în prezența primarului Nicușor Dan. Magistrala modernizată a fost testată în urmă cu câteva luni, iar acum este ultima etapă înainte ca rețeaua să fie dată din nou în funcțiune.

Luni se fac ultimele teste pe o conductă care măsoară peste un kilometru. Este ultima porțiune dintr-un traseu de opt kilometri, care ar putea să intre în circuitul de distribuție a agentului termic. Dacă această ultimă etapă va fi îndeplinită, vor ajunge pe șantier specialiști de la Inspectoratul de Stat în Construcții, care vor da undă verde, dacă această porțiune de conductă îndeplinește toate condițiile tehnice pentru a fi pusă în funcțiune, în vara aceasta.

„Este unul dintre cele 7 obiective care însumează 63 de kilometri, pe care municipalitatea îi face din buget propriu. Este un tronson care alimentează toată zona Ferentari și în care am avut 60 de avarii în ultimii trei ani. Dar este un tronson de legătură dintre două centre importante și permite ca atunci când există o avarie la unul dintre aceste centre, să duci apa caldă de la un centru la altul. Este un tronson de 13 km, până la acest moment s-au recepționat opt,” a declarat Nicușor Dan, primarul Capitalei.

Nicușor Dan dă asigurări că vor fi modernizați 35 de kilometri de conducte care au fost înlocuite. Conductele nu au mai fost schimbate de 34 de ani. Primarul Capitalei spune că a crescut media de kilometri de țevi care au fost înlocuite, față de 2019, când au fost modernizați doar 8 kilometri pe an.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE