Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Stanciu, după golul de poveste de la Euro 2024: "După nașterea fetițelor mele, e cea mai fericită zi"

România a debutat la Euro 2024 cu o victorie incredibilă, un 3-0 cu Ucraina. A fost cel mai mare scor din istoria prezențelor Tricolorilor la turneele finale, fie că e vorba de Europene sau Mondiale. Nicușor Stanciu a deschis scorul cu un eurogol.

17/06/2024 , 18:22

Edward Iordănescu: "Sper ca Stanciu să mă mai salute sau să mă mai bage în seamă"

”Nu știu dacă aș putea găsi cuvintele perfecte. Au fost activi pe toată durata jocului. Le mulțumesc celor din țară și din toate colțurile lumii pentru toate gândurile. Înainte de toate, să le mulțumim băieților, au alergat mult, au dat trei goluri, îi felicit. Sunt strategii și strategii, sunt momente și momente, am interpretat foarte bine majoritatea timpului, chiar și când am pierdut centrul de greutate.

Am obținut o victorie categorică. Am înscris, dar mă bucur că nu am primit gol, e foarte important pentru ceea ce urmează.

Sunt fericit că Stanciu a fost declarat omul meciului și sper să mă mai salute sau să mă mai bage în seamă. Dar importantă este echipa, le mulțumesc celor care au intrat și celor care nu au intrat. De mâine, trebuie să ne adunăm și să continuăm, urmează o analiză. Sunt secrete față de adversarii noștri, e foarte greu să spun lucruri din tactică înainte de joc.", a declarat selecționerul Edward Iordănescu, la Pro TV.

N. Stanciu: "După nașterea fetițelor mele, e cea mai fericită zidin viața mea"

"După nașterea fetițelor mele, e cea mai fericită zi atât din viața mea, cât și din cea a colegilor. Ceea ce am trăit azi nu cred că se mai poate repeta, e de neegalat.

Vreau să le mulțumesc din suflet acestor suporteri minunați pentru că ceea ce ne-au făcut să simțim azi în timpul meciului și mai ales la intonarea imnului, trăiești doar o dată în viață. Sper că i-am făcut fericiți și mândri, am jucat pentru toți românii și pentru țara noastră. Mă bucur că mi-a ieșit azi, nu era important să fiu eu pe lista marcatorilor, nu mă interesează cine marchează, contează ca naționala să aibă rezultate", a spus Nicolae Stanciu, la ProTV.

"A fost ceva ce e foarte greu să descriu în cuvinte, se zbârlește pielea pe mine. E foarte greu să descriu ceea ce simt, ceea ce simțim cu totii. Sunt mândru de ceea ce am făcut pe teren, de cei care au fost pe bancă. Eu vreau să o luăm pas cu pas, meci cu meci. Următorul e cel cu Belgia. Am reușit să câștigăm, ceea ce ne-am dorit cu toții. Cred că al lui Nicu a fost cel mai frumos (n.r.: cel mai frumos gol a fost marcat de Stanciu)", a spus Răzvan Marin, la ProTV.

  • România a mai marcat trei goluri cu Columbia și Argentina, în 1994 și, respectiv, Anglia, în 2000, dar de fiecare dată a și primit gol în aceste partide.
  • Pentru Tricolori, urmează meciul cu Belgia, pe 21 iunie, de la ora 22:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE