Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Muncitorii din centralele din Ucraina, bombardate de ruși, sunt considerați adevărați eroi. Când sună alarmele mulți rămân la posturi

Muncitorii din sectorul energetic din Ucraina lucrează în continuare în centralele care sunt principala țintă a bombardamentelor rusești. Angajații din sectorul energetic fac și imposibilul pentru a preveni o criză umanitară de proporții în Ucraina. Jurnaliștii de la Asociated Press au intrat într-o centrală care este parțial avariată, dar încă mai funcționează.

Centrala a fost ținta bombardamentelor rusești. În pereți sunt urme de la schije, iar geamurile sunt sigilate cu geotextil, material folosit de obicei la construcția drumurilor.

Muncitor: „Echipamentul a fost avariat. Ne-a luat o zi să restabilim totul și să conectăm încălzirea. Am îndeplinit sarcinile pe care le-am primit.”

În ciuda atacurilor, centrala nu și-a întrerupt practic deloc activitatea

În ciuda atacurilor, centrala nu și-a întrerupt practic deloc activitatea. Este meritul muncitorilor care își pun în fiecare zi viața în pericol. Când sună alarmele de raid aerian, unii sunt nevoiți să rămână la posturi în timp ce colegii lor se adăpostesc. Chiar dacă situația este critică, de când a început războiul, doar cinci la sută din angajații centralei și-au dat demisia.

Muncitor: „Dacă într-o zi centrala nu va mai activa, oamenii vor rămâne fără căldură și lumină. Da, există speranța că în astfel de cazuri, oamenii vor avea curent de la alte centrale, dar nu e un lucru sigur.”

În ultimele luni, infrastructura energetică din Ucraina a fost grav avariată. Potrivit ministrului Energiei de la Kiev, unele centrale au fost incendiate și de șapte ori. Pentru ca sistemul să nu cedeze complet, au loc întreruperi de curent planificate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE