Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Abrudean, numit secretar general al Guvernului. Premierul Ciolacu a fost de acord cu numirea

Primul conflict apărut în coaliția de guvernare, după învestirea Guvernului Ciolacu, se pare că a fost stins. Mircea Abrudean a fost numit în cele din urmă în funcția de secretar general al Guvernului.

Numirea vine după ce actualul premier, Marcel Ciolacu, i-a anunțat pe partenerii de la PNL că refuză să-l numească în funcția de secretar general al Guvernului pe Mircea Abrudean, propunerea făcută de liberali.

Refuzul liderului PSD i-a înfuriat pe cei din PNL, care au spus că nu vor veni cu o nouă propunere și l-au acuzat pe Marcel Ciolacu de faptul că încalcă protocolul de colaborare.

De ce a fost contestat inițial Mircea Abrudean

A urmat apoi o ședință a coaliției convocată pentru a fi tranșat acest subiect care s-a încheiat fără nicio concluzie.

Printre motivele care ar fi fost invocate de premierul Marcel Ciolacu s-ar număra și absența unui aviz favorabil din partea serviciilor de informații pentru Mircea Abrudean, politician liberal implicat în două dosare finalizate însă cu neînceperea urmăririi penale.

”Este o chestiune strict politică, o gestionează conducerea partidului, cred că au comentat colegii mei. (...) Sunt discuţii în coaliţie pe care le vor lămuri la nivel strict politic", a spus Abrudean, la sediul central al PNL, unde a avut loc o şedinţă a conducerii partidului cu miniştrii şi secretarii de stat liberali.

Mircea Abrudean, fost șef al Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă

„A reprezentat o onoare pentru mine să fiu Șeful Cancelariei Prim-Ministrului Nicolae Ciucă. Îi mulțumesc, pe această cale, pentru colaborarea excelentă pe care am avut-o. Un adevărat lider de echipă, echilibrat și preocupat cu adevărat de oameni.

De asemenea, felicitări întregii echipe a Cancelariei, care a avut o misiune plină de provocări și crize într-un context deloc ușor pentru țara noastră", a scris Mircea Abrudean la momentul în care Nicolae Ciucă a demisionat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE