Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul italian al apărării: ”Atacurile rebelilor Houthi asupra navelor din Marea Roșie trebuie oprite fără a declanșa un nou război”

Atacurile milițiilor pro-iraniene Houthi din Yemen asupra transporturilor maritime din Marea Roșie trebuie oprite fără a declanșa un nou război, a declarat ministrul italian al apărării, Guido Crosetto, în timp ce miliția susținută de Iran intensifică atacurile asupra navelor comerciale, informează Reuters.

Italia va decide dacă va participa la misiunea SUA de protejare a navelor civile din Marea Roșie

Italia a anunțat în decembrie că va trimite o navă navală în zonă în urma solicitărilor de sprijin din partea proprietarilor de nave, dar nu s-a înscris în misiunea condusă de Statele Unite și alți aliați ai lor din Uniunii Europene, părând să se distanțeze de inițiativă.

Statele Unite și alte țări au lansat luna trecută Operațiunea Prosperity Guardian pentru a proteja navele civile pe una dintre cele mai importante rute comerciale din lume. Ministrul italian a spus că Parlamentul de la Roma va trebui să aprobe implicarea navalei italiene în această inițiativă: ”Este o problemă uriașă, este o consecință a declanșării altor conflicte. Nu aș dori să deschidem un al treilea conflict în acest moment”, a adăugat ministrul Italian, într-o referire la conflictele actuale din Ucraina și Gaza.

Rebelii Houthi spun că vor continua atacurile până când Israelul va opri conflictul din Gaza

Forțele americane și britanice au doborât 21 de drone și rachete trase de houthi ieri către transporturile maritime internaționale de la Marea Roșie. Rebelii Houthi au promis că vor continua atacurile până când Israelul va opri conflictul din Gaza și au anunțat că vor lovi toate navele de război americane, dacă miliția în sine ar fi atacată în Yemen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE