Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miniștrii PSD s-au întâlnit la Neptun. Social-democrații au prefațat anul electoral 2024

Miniștrii PSD și-au dat întâlnire la Neptun, cu puțin timp înainte de negocierile cruciale de la Bruxelles. România va încerca să obțină acordul Comisiei Europene pentru mai multe reforme majore, dar și pentru modificarea țintei de deficit bugetar. Tot astăzi, social-democrații au prefațat anul electoral 2024, când în România vor avea loc toate tipurile de alegeri.

Mai mulți miniștri și europarlamentari au fost prezenți la Neptun, unde s-a desfășurat un eveniment care reunește membri și simpatizanți ai Partidului Socialiștilor Europeni. În centrul dezbaterilor a fost planul de negocieri cu care Guvernul va merge la Bruxelles.

Ministrul Muncii va discuta la Bruxelles despre reforma pensiilor speciale și va prezenta noua formă a proiectului. România nu mai poate depune alte cereri de plată din PNRR până când nu rezolvă acest jalon de linie roșie. De partea cealaltă, miniștrii  Marcel Boloș și Adrian Câciu vor încerca să convingă Comisia Europeană să modifice ținta de deficit bugetar pentru țara noastră, de la 4,4% din PIB la peste 5%.

O altă temă importantă a evenimentului de la Neptun a fost anul electoral 2024, în care partidele vor încerca să stimuleze oamenii să voteze.

Premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă vor avea discuția finală de la Bruxelles pe 1 Septembrie, când se văd inclusiv cu președinta Comsiei Europene, Ursula von der Leyen. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE