Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mbappe, convins de PSG cu 630 de milioane de euro. Francezul a semnat cel mai mare contract din istoria sportului

"Le Parisien" a publicat detaliile înțelegerii dintre Kylian Mbappe și clubul Paris Saint-German. În urma acordului de a continua la echipă, fotbalistul şi-a pus semnătura pe ceea ce francezii descriu drept "cel mai mare contract sportiv semnat vreodată": 630 de milioane de euro brut până în septembrie 2024.

Agerpres citează cotidianul francez, care scrie că Mbappe ar urma să încaseze aproximativ 72 de milioane de euro brut, anual. Asta înseamnă 6 milioane de euro brut și, respectiv, în jur de 2,7 milioane de euro net lunar.

La salariu, se adaugă diverse bonusuri: unul la semnare - 180 milioane de euro împărţiţi în trei tranşe - iar altul pentru fidelitate la sfârşitul fiecărei perioade de transferuri dacă alege să continue la clubul din Paris.

"Prima plată, care ar fi fost deja plătită, se ridică la 70 de milioane de euro brut", a precizat cotidianul, citat de Agerpres. Următoarea, din septembrie 2023, va fi de 80 de milioane de euro, iar a treia, în 2024, de 90 de milioane de euro.

În total, Mbappe va încasa la finalul contractului său pe trei ani peste 630 de milioane de euro brut, în timp ce suma netă ar fi de 282 milioane euro.

Aceste sume fac ca acordul dintre Mbappe şi PSG să fie cel mai mare din istoria fotbalului, înaintea celui pe care colegul său, Leo Messi, l-a încheiat cu Barcelona în 2017 (555 de milioane de euro) sau brazilianul Neymar cu PSG în acelaşi an (267 de milioane de euro).

Mai mult, salariul său și primele reprezintă, conform calculelor jurnaliștilor francezi, un sfert din bugetul declarat al lui Paris Saint-Germain.

Gol după gol, critică după critică


Kylian Mbappe a fost prezentat de presă pe picior de plecare de la clubul din capitala Franței în repetate rânduri, dar atacantul a negat că a solicitat acest lucru. Iminentul său transfer la Real Madrid a picat, în urma înțelegerii cu clubulul parizian, așa că Mbappe i-a trecut pe lista criticilor săi și pe fanii "blanco".

Culmea este că debutul actual de sezon a redeschis discuția plecării lui de pe Parc de Princes. Mbappe continuă să înscrie - are deja 10 goluri în campionat - însă jocul său extrem de individualist nu l-a ferit deloc de critici. Din statisticile Ligue 1, se vede clar cum echipa muncește enorm pentru francez: Messi și Neymar îi pasează decisiv la foc automat (16 assist-uri, împreună). În timp ce Mbappe se limitează la a-și etala calitățile în fața porții: doar 2 assist-uri pentru colegi.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE