Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu i-a scris cancelarului Austriei: „România şi românii merită să facă parte din Schengen”

Publicat de: Euronews

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis vineri o scrisoare oficială cancelarului austriac, Karl Nehammer, în care a subliniat că România şi românii merită să facă parte din spaţiul Schengen şi l-a invitat pe acesta în ţara noastră.

Ciolacu: „L-am invitat în România”

„România şi românii merită să facă parte din Schengen! Este ceea ce i-am transmis cancelarului austriac, Karl Nehammer, printr-o scrisoare oficială şi prin intermediul presei austriece! L-am invitat în România să se convingă singur de eforturile ţării noastre şi ale poporului nostru. Trebuie să vadă cum este să fii în prima linie de apărare a Europei în războiul cu Federaţia Rusă. Să vadă ce înseamnă sute de kilometri de graniţă comună cu Ucraina şi Republica Moldova. Să vadă cum România a găzduit sute de mii de refugiaţi, majoritatea mame cu copii fugind din calea morţii. Să vadă cum transportăm milioane de tone de cereale pe şosele româneşti şi prin Portul Constanţa. Să vadă cum am asigurat energie pentru ca fraţii noştri de peste graniţă să nu îngheţe de frigul la care îi condamnase Putin”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

„Românii sunt la fel de europeni ca austriecii”

El i-a transmis, de asemenea, cancelarului că românii sunt „la fel de europeni ca austriecii”.

„Împărtăşim aceleaşi valori şi aspiraţii, iar companiile austriece dezvoltă afaceri profitabile în România. Dacă decizia dumneavoastră ar fi fost corectă, România trebuia astăzi să beneficieze de solidaritatea europeană fiind tot mai integrată cu restul Europei. Trebuie să veniţi în România şi să vă convingeţi de faptul că austriecii se pot bucura în linişte la târgul de Crăciun de la Viena şi pentru că România şi aliaţii săi din NATO muncesc zi şi noapte pentru a asigura securitatea şi stabilitatea acestei regiuni. Austria este sigură şi datorită României, domnule cancelar”, a completat liderul PSD. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE