Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu anunță că nu va elimina facilitățile pentru IT-iști: Este o dezinformare

Facilitățile fiscale pentru domeniul IT nu vor fi eliminate, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Oficialul a catalogat drept minciună acest scenariu. În schimb, a declarat că în agricultură și construcții urmează luarea unei decizii. Aceasta măsura a creat deja dispute în Coaliția de guvernare.

Marcel Ciolacu, premierul României: Nu a existat nicio discuție şi nu va exista, de scoatere a facilităţilor de la IT. Este o minciună şi o dezinformare faptul că cineva a luat în discuţie scoaterea.

În agricultură şi în construcţii există facilităţi, în funcţie de venit. A fost până la 40.000 de lei, e până la 10.000. Acolo avem facilităţi în ceea ce priveşte atât impozitul pe venit, cât şi CASS. CASS-ul înseamnă sănătate. Vrem sănătate, dar nu încasăm.

Nu vom lua o măsură până nu ne aşezăm cu actorii principali la masă. Mai mult, avem un jalon, este un jalon trecut în PNRR, pe care dacă nu îl îndeplinim, pierdem bani şi pierdem reforme, pe care eu mi le asum, nu am nici cea mai mică reţinere, în care se spune că treptat, până în 2026, să scoatem aceste facilităţi.

Nu se va scoate nimic, până când nu găsim un calendar împreună, dar trebuie să vedem realitatea: 8,1 milioane de concedii medicale la 6 milioane de români care muncesc.

Ce se va întâmpla în agricultură?

Jurnalist: Ar fi o greșeală în opinia dumneavoastră să se renunțe la aceste facilități, ținând cont de criza de muncă din domeniu?  

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Haideți să vedem studiile pe care ministerul de Finanțe le va face și apoi vom lua decizia cea mai bună în coaliție.

Jurnalist: În cazul în care se va lua o astfel de decizie, luați în calcul să veniți cu alte măsuri de sprijin pentru fermieri, tocmai în acest context al crizei forței de muncă din domeniu?

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: Noi, tot timpul, ministerul Agriculturii și guvernul României, asigurăm fermierii că vom veni cu măsuri de sprijin pentru ei, pentru dezvoltarea Agriculturii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE