Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE: România intervine în favoarea Ucrainei la CIJ în cadrul procedurilor lansate împotriva Rusiei

România a luat decizia de a interveni în favoarea Ucrainei la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), în cadrul procedurilor lansate împotriva Federaţiei Ruse, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

România va formula o cerere de intervenție în procedurile inițiate de Ucraina, din februarie, împotriva Federației Ruse la CIJ, având ca obiect un diferend referitor la interpretarea, aplicarea şi îndeplinirea obligaţiilor prevăzute în Convenţia ONU privind prevenirea şi reprimarea crimei de genocid din 1948. Intervenția României vine după solicitarea expresă a Ucrainei, din partea lui Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe ucrainean, către Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

România se va coordona cu alte state cu interese similare, care au luat o deja astfel de decizie şi va colabora strâns cu reprezentanţii Ucrainei implicaţi în procedurile CIJ, transmite MAE.

„Decizia României reflectă, o dată în plus, poziţia constantă a ţării noastre în favoarea valorificării instrumentelor şi instituţiilor de drept internaţional în sprijinul menţinerii şi restabilirii păcii şi securităţii internaţionale, precum şi încrederea necondiţionată în rolul fundamental al CIJ ca promotor al justiţiei internaţionale”, se mai precizează în comunicatul MAE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE