Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lukaşenko ordonă intensificarea vigilenţei la frontiere

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a dat ordin miercuri să fie intensificată vigilenţa la frontierele republicii pentru a împiedica pătrunderea în ţară a 'sabotorilor' din Ucraina, relatează EFE.

'Situaţia ne obligă să reacţionăm la situaţia creată', a declarat Lukaşenko într-o reuniune dedicată securităţii şi protecţiei frontierelor ţării, citat de agenţia oficială belarusă Belta.

Ţinând cont de aceasta, a adăugat el, 'am dat ordin guvernului şi responsabililor de la Apărare şi Securitate să elaboreze măsuri pentru a împiedica intrarea în Belarus a diferiţilor sabotori'.

'În ultimul timp, astfel de cazuri s-au înmulţit. Aşadar, aş dori să aud propuneri pentru ca ele să fie oprite', a declarat preşedintele belarus.

Lukaşenko a subliniat că situaţia din jurul Belarusului rămâne complexă

Lukaşenko a subliniat că situaţia din jurul Belarusului rămâne complexă şi că de-a lungul frontierelor se observă provocări, iar potenţialul militar al NATO este în creştere.

Un tren de marfă care se îndrepta din Belarus spre Rusia a deraiat luni în regiunea de frontieră rusă Briansk, în urma unui atac cu explozibili.

'Trenul era compus din 78 de vagoane. Ca urmare a exploziei, 8 vagoane (şi locomotiva) au deraiat. Mecanicii nu au fost răniţi', a informat Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Belarus, citat de EFE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE