Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Liban s-au trezit pe două fusuri orare. Premierul a decis să amâne cu o lună trecerea la ora de vară

Libanul s-a trezit în această dimineață pe două fusuri orare diferite. Se întâmplă după ce prim-ministrul interimar a decis să amâne cu o lună trecerea la ora de vară. Astfel, ora se va schimba la fârșitul lunii aprilie, când se încheie Ramadanul, perioada în care musulmanii nu mănâncă până la apusul soarelui.

Guvernul libanez nu și-a motivat deciza, dar mulți consideră că totul este o încercare a prim-ministrului de la Beirut de a se da bine pe lângă arabi.

Instituțiile de stat sunt obligate să respecte decizia guvernului. Pe de altă parte, unele instituții private au anunțat că vor ignora ordinul emis de prim-ministrul libanez și vor trece la ora de vară în ultima duminică din martie, așa cum erau obișnuiți. Iar cele două rețele de telefonie mobile din Liban le-au cerut abonaților să schimbe setările ceasurilor pentru ca ora să nu se schimbe la miezul nopții.

Libanul se află în mijlocul celei mai grave crize financiare din istoria sa modernă. Trei sferturi din populație trăiește în sărăcie, iar oficialii Fondului Monetar Internațional au avertizat recent că țara s-ar putea îndrepta spre hiperinflație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE